Des de 2005, l’equip de Mountain Face S.L. realitza cursos formatius Seguretat en Terreny d’Allaus tant per a col·lectius professionals (entre ells el cos de bombers de Navarra, grups de rescat, monitors d’esquí, guies de mitjà i alta muntanya) així com aficionats. Al llarg dels anys, hem apreciat que és molt important no només oferir una formació de qualitat sinó també com impartir-la perquè el resultat sigui el més òptim possible. D’aquesta manera, garantim que l’aprenentatge sigui progressiu, amb formats de no més de 2 hores de teòrica continuada (en el cas del STA1) i sortint posteriorment al camp per reforçar l’après a l’aula. A la secció «Estructura del Curs» podràs apreciar aquest nou format.

Us oferim dues modalitats de formació. Curs d’iniciació i avançat.

El curs de Seguretat en Terreny d’Allaus nivell I (STA-I) s’estructura en dos blocs, un de pràctic (12 hores) i un altre teòric (6 hores) amb un total de 18 hores formatives i té com a objectiu facilitar a l’alumne les eines i els coneixements necessaris per circular amb seguretat en terreny d’allaus. ” És important conscienciar sobre la necessitat d’adquirir unes pautes de seguretat entre els practicants dels esports que es desenvolupen a la muntanya durant el període hivernal” explica Txema Arteta, director de la formació.

El curs Seguretat en Terreny d’Allaus nivell II (STA-II) va dirigit a muntanyencs, esquiadors, aficionats i professionals amb experiència en muntanya hivernal. És necessari disposar de coneixements bàsics sobre nivología i allaus. L’objectiu del curs és adquirir coneixements avançats sobre nivología i gestió del risc d’allaus en muntanya. Quant a continguts, es mostrarà l’aplicació del Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) a la planificació i realització d’un itinerari; el traçat d’un itinerari segur; minimitzar l’exposició i utilitzar els protocols de reducció del risc; reconèixer situacions d’inestabilitat en el mantell a través d’observacions i tests; ser capaços de fer una visió 4D de l’estat del mantell nivós; interpretar els perfils elementals (duresa, tipus de grans, humitat), conèixer els factors humans que contribueixen al fet que es produeixin accidents; fer un rescat en allau de manera completa i eficient.

Calendari de cursos 2019-20

Aprén a gestionar les teves sortides

STA1- 18 i 19 de gener 2020 (Espot)

STA1- 22 i 23 de febrer 2020 (Espot)

PROFESSORAT

Amb formació internacional (Amercian Avalanche Association) en matèria de predicció d’allaus i formador. Acredita’t per ACNA -Associació per al Coneixement de la Neu i les allaus com a Director i Docent. Amplia experiència en la presa de dades nivometereològiques per a la predicció d’allaus i com a predictor per centres d’esquí nacionals.