Seguridad en Terreno de Aludes

El curs formatiu en STA Seguretat en terreny allaus està impartit per tècnics amb àmplia formació i experiència. Treballs realitzats en predicció d’allaus, desencadenament artificial, disseny de protocols de seguretat, cartografia d’allaus, formació en nivología i manteniment d’estacions nivometeorológiques.

NOVES CONVOCATÒRIES 2018-19

STA1:

STA2:

Us oferim dues modalitats de formació. Curs d’iniciació i avançat.

El curs de Seguretat en Terreny d’Allaus nivell I (STA-I) s’estructura en dos blocs, un de pràctic (12 hores) i un altre teòric (6 hores) amb un total de 18 hores formatives i té com a objectiu facilitar a l’alumne les eines i els coneixements necessaris per circular amb seguretat en terreny d’allaus. ” És important conscienciar sobre la necessitat d’adquirir unes pautes de seguretat entre els practicants dels esports que es desenvolupen a la muntanya durant el període hivernal” explica Txema Arteta, director de la formació.

El curs Seguretat en Terreny d’Allaus nivell II (STA-II) va dirigit a muntanyencs, esquiadors, aficionats i professionals amb experiència en muntanya hivernal. És necessari disposar de coneixements bàsics sobre nivología i allaus. L’objectiu del curs és adquirir coneixements avançats sobre nivología i gestió del risc d’allaus en muntanya. Quant a continguts, es mostrarà l’aplicació del Butlletí de Perill d’Allaus (BPA) a la planificació i realització d’un itinerari; el traçat d’un itinerari segur; minimitzar l’exposició i utilitzar els protocols de reducció del risc; reconèixer situacions d’inestabilitat en el mantell a través d’observacions i tests; ser capaços de fer una visió 4D de l’estat del mantell nivós; interpretar els perfils elementals (duresa, tipus de grans, humitat), conèixer els factors humans que contribueixen al fet que es produeixin accidents; fer un rescat en allau de manera completa i eficient.

Txema Arteta

Gerent de l’empresa Guies Vall Fosca. TD2 de barrancs i TD2 de Mitja Muntanya. Nivòleg. Membre de l’American Avalanche Association. Pister- socorrista. Docent. Inscrit en el Registre de Professionals de l’Esport de Catalunya Amb més de 15 anys d’experiència al llarg de diferents valls en les quals ha treballat ( Ordesa, Benasque, Núria, Tavascan, Pallars…

PROFESSORAT

Amb formació internacional (Amercian Avalanche Association) en matèria de predicció d’allaus i formador. Acredita’t per ACNA -Associació per al Coneixement de la Neu i les allaus com a Director i Docent. Amplia experiència en la presa de dades nivometereològiques per a la predicció d’allaus i com a predictor per centres d’esquí nacionals.