Guies Vall Fosca ha organitzat pel proper 9 de febrer una activitat guiada amb raquetes de neu a la zona de la Vall Fosca on s’explicarà com les allaus modelen el paisatge. D’aquesta manera Guies Vall Fosca es suma a la promoció del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp- Montsec en la promoció d’activitats turístiques sostenibles i innovadores a través d’ un cicle d’activitats mensual amb entregues trimestrals.a iniciativa porta el nom de “Gaudeix el Geoparc” i vol donar a conèixer els valors del territori tot promocionant les empreses locals.

Details

Arriba per primera vegada a Europa, el curs professional PRO1 amb Chago Rodríguez

Per primer cop a Europa, el curs PRO1 dirigit a professionals de la neu i les allaus es va impartir durant l’hivern  de 2019 pel professional Chago Rodriguez formador de l’American Avalanche Association (A3) i gerent de l’empresa Avalanche Sciencie (consultoria dedicada a la seguretat d’allaus). Rodriguez és considerat un des millors especialistes del món…

Details

Guies Vall Fosca participa al seminari de turisme sostenible GPS Tourism

Txema Arteta  de Guies Vall Fosca ha participat juntament amb de 10 actors turístics dels Pallars al seminari “experiències de mobilitat per un turisme sostenible” celebrat a Tautavel (França). Hi han assistit una centena d’actors provinents dels 5 territoris, marcant el caràcter transfronterer del projecte GPS Tourism . Entre els ponents hi ha Nuria Martí…

Details

Avui ens movem direcció Coll de Nargó, cap al petit poble de Bóixols. Sortint de la Pobla de Segur, direcció Isona, anirem a buscar la L-511. Aquesta carretera ens deixarà al poble de Bóixols, on aparcarem just a l’entrada, on hi ha el safareig. Entrant dins el poble, per la banda esquerra de l’església, continuarem el carrer fins a girar, primer a l’esquerra i tot seguit començar a baixar per una pista mig encimentada.Aquí veurem un cartell que hi posa “barranc o riu”. Ho seguirem fins a l’entrada del barranc. El camí d’aproximació està molt ben marcat.Un cop canviats i preparats, només començar, ens llançarem al primer salt, que ens ajudarà a treure’ns la son de bon matí.

El barranc és dinàmic i molt divertit, perfecte per aquells que els hi agradin els salts. Al llarg del barranc, els salts oscil·len entre els 3 i 6 metres, tots ells molt seguits.També hi trobarem uns quants tobogans i dos ràpels, un de 5, i l’últim, preciós, de 12 m pràcticament penjat.

Acabarem el barranc just on neix una basseta, on hi havia l’antic molí de Bóixols, no sense acabar amb un salt situat sota el pont, que pot ser de 6 o, si pugem sobre un petit roc, de 8 metres! Per tornar al cotxe, només haurem d’emprendre el camí de pujada, ben indicat també, ja que es tracta de l’antic camí medieval que comunicava amb el molí.

El Barranc de Bóixols és un barranc molt aquàtic, amb molta activitat, ple de salts.Per famílies i amics que vulguin gaudir d’una experiència per recordar! Tot això a tan sols 30 minuts de la nostra oficina!

Details

Direcció a El Pont de Suert, hi ha un petit poble, just al cap del port que guarda un dels barrancs més coneguts de l’Alta Ribagorça: el famós Barranc de Viu de Llevata.  Per arribar-hi, ens caldrà deixar el cotxe al pàrquing que trobarem just a l’entrada del poble, on hi ha un petit quiosc que després agrairem. Començarem l’aproximació seguint un camí que surt de la mateixa vila durant uns 10/ 15 minuts fins a l’entrada del barranc. Per davant ens queden 2500 m de barranc calcari, molt aquàtic, envoltat de boscos d’avellaners, boix i altres espècies.

Començarem amb un petit salt, seguit d’un tobogan. En un tres i no res, ens trobarem a sota un pont romànic, antic pas de l’edat mitjana emprat per comunicar els Pallars amb la Ribagorça. Aquí és on el barranc es comença a aprimar, i on comença també la part més divertida.

Ràpels d’entre 6 i 8 metres, tobogans per donar i per vendre, i salts de fins a 8 metres, ens acompanyaran i faran d’aquest un barranc dinàmic i divertit. I ja cal que hi hagi activitat, perquè en alguns punts, en ser molt aquàtics, podem tenir una mica de fred. Així que no us pareu de moure!

En acabar l’últim ràpel de 8 metres, precedit per un saltet de 3, arribarem a la sortida. Aquí podem optar per pujar directament caminant al poble de Viu (30 minuts), o anar seguint un camí planell que voreja l’últim tram del barranc fins a la carretera on, si hem estat previsors, haurem deixat un segon cotxe.

El Barranc de Viu és un barranc molt aquàtic, amb molta activitat, perfecte pels dies molt calorosos. El que hem de tenir present és que amb cabals grans, pot ser una trampa i l’haurem de fer només amb experts i amb molta precaució.  Tot això a tan sols 20 minuts de la nostra oficina!

 

Details

Sense marxar de Collegats, trobem un dels altres barrancs coneguts del Pallars: el barranc de Sant Pere. Aquest barranc és perfecte per iniciar-nos en el món del barranquisme, ja que no comporta molta dificultat i incorpora petits salts, tobogans i ràpels. El barranc de Sant Pere, de roca conglomerada, neix i comença sota el poble de Peracalç. Encara que es pot començar des d’allà, nosaltres practiquem el tercer tram, que comença a sota del monestir benedictí de Sant Pere de les Maleses (que li dona nom al barranc).Aquest tram agrupa les parts més interessants del barranc i el més accessible.Farem un curt trajecte de 5 minuts amb cotxe fins a la font de la Figuereta on deixarem el cotxe.

Per accedir al barranc, haurem de caminar uns 30 minuts, per la carretera de Gramuntill.Pujant la carretera,trobarem un camí ben senyalitzat, amb algun tram entretingut, que ens conduís a l’entrada del barranc.El camí d’accés té unes vistes magnífiques del congost de Collegats, els Rocs de Queralt i Roca Santa. Començarem el barranc fent uns metres de fins a arribar al primer pas on posar-nos a prova. Ens trobarem amb un tobogan de 6 metres que també es pot rapelar. Continuarem baixant el barranc desgrimpant-lo, observant i tocant les parets pol·lides per l’aigua. Arribarem al ràpel estrella on baixarem 7m mentres ens refrescarà l’aigua que ens anirà caient per la cascada.
Ja finalitzant la darrera part del barranc, passarem sota dos ponts (un de nova construcció i un de volta antic).A mà esquerra, sota el 2n pont, trobarem un passamà que ens tornarà a la carretera principal, i aquesta, al pàrquing.

El barranc de Sant Pere és un barranc perfecte per aquells que volen convinar una petita excursió de senderisme amb un barranc senzill, perfecte per principiants. Tot això a tan sols 5 minuts de la nostra oficina!

Details

Situat al cor del congost de Collegats, banyat per les aigües del Noguera Pallaresa, de parets calcàries i travertins, neix el Barranc de l’Infern. Un dels barrancs més mítics dels dos Pallars i de tota Catalunya.
Des de la nostra oficina arribem a l’inici de l’aproximació en 5 minuts amb cotxe. Tot seguit, travessarem el riu (bé en tirolina o creuant el Noguera) per començar la pujada fins a la pista de muntanya que arriba del Coll de la Creu. Allà baixem al barranc on començarem el descens.
Comencem amb un ràpel per començar a agafar el to i preparar-nos pel que vindrà; el forat de l’infern. Un ràpel vertical preciós de 25 m, que s’endinsa en una cova natural on només es beuen clarianes en algun moment del dia, quan la llum s’escola per les entrades superiors.
Arribarem a l’interior de la cova on hi ha una surgència d’aigua. És obligat observar les parets i les formacions calcàries, la màgia del lloc.
Continuarem amb el barranc, aixecant el cap per veure tot el ventall de colors rogencs, grisosos propis de la roca. Avançarem per una zona més tranquil·la on trobem un petit jardinet amb antigues falgueres, orella de l’ós,… Ens trobarem amb el tobogan de la Pera, un lloc inesperat però molt divertit.

Arribant ja al final del barranc, els més valents (i sempre que el cabal del riu ho permeti), es podran llençar d’un roc de 8 m d’alçada al riu, per així deixar-se portar, tranquil·lament amb l’ajuda del Noguera Pallaressa, fins a la sortida.

El Barranc de l’Infern és el que una bona experiència mereix: un barranc complet, molt visual, atractiu, amb acció, dinàmic,… Tot això a tan sols 5 minuts de la nostra oficina!

Details

Treballem amb grups reduïts, repectant el rati de participants. Ens agrada anar sense preses, gaudint del que fem. Únicament dos sortides per dia: matí i tarda. Màxima atenció i seguretat per a cada participant i amb material de gran qualitat.

Aquest estiu hem llançat uns paquets de multiactivitat per gaudir encara més de l’estiu. Combinacions d’activitats de matí i tarda per viure intensament les teves vacances. Diverteix-te un dia d’AVENTURA. Barranquisme, Vies ferrades, trekking al Parc Nacional o Tir amb arc per relaxar i gaudir de l’art de la concentració. Són algunes de les propostes per fer en família.

Al matí farem barranquisme en un dels barrancs júnior més preciosos del Pirineu: cascades, salts i tobogans perquè grans i petits s’ho passin d’allò més bé. I a la tarda, ens anirem al nostre camp de Tir amb Arc per fer-nos unes rialles i aprendre d’aquest esport mil·lenari

A les portes del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és imprescindible una excursió pels racons més espectaculars d’aquest lloc meravellós. Els nostres guies disposen de la titulació oficial de Guies Interpretadors del Parc Nacional per la qual cosa les seves explicacions sobre l’entorn seran increïbles. I a la tarda toca aigua fresqueta. Fa massa calor i toca gaudir de l’aigua cristal·lina dels barrancs. Barranquisme en estat pur

Aquest és sens dubte el apte per als més esportistes, aquells que volen emocions intenses. Combinarem via ferrada amb barranquisme. En el primer cas, gaudirem com nens ascendint per esglaons metàl·lics, creuant ponts tibetans i tirant-nos per tirolines. A la tarda, toca refrescar-nos amb un gran barranc en el qual els salts seran imprescindibles.

Descobreix els nostres paquets per famílies i amics

Escull la combinació d'activitats que millor t'agradi

Rafting, barranquisme, vies ferrades, tir amb arc, excursions al Parc Nacional, rutes a cavall, són moltes les opcions que tens

Details

Recull d’articles d’interès sobre les activitats