Per primer cop a Europa, el curs PRO1 dirigit a professionals de la neu i les allaus es va impartir durant l’hivern  de 2019 pel professional Chago Rodriguez formador de l’American Avalanche Association (A3) i gerent de l’empresa Avalanche Sciencie (consultoria dedicada a la seguretat d’allaus). Rodriguez és considerat un des millors especialistes del món de les allaus. Compagina la seva professió d’ instructor certificat per l’A3, amb el doctorat en geofísica i investigador de la criosfera a la Universitat Boise (Idaho, Estats Units) així com diversos treballs d’investigació per a la NASA.
El PRO 1 PLUS és un curs professional que tracta temes essencials com la identificació i caracterització del terreny d’allaus, la recollida i anàlisi de dades nivo-meteorològiques o la comunicació de riscos i factors de risc, entre altres. Els estudiants PRO 1 van realitzar reunions de previsió operativa diàries, apliquen estratègies de comunicació efectives i observacions i decisions sobre el terreny. El curs va incloure també presentacions de classe, exercicis de camp i sortides diàries a zones de terrenys d’allaus. Els instructors van avaluar els alumnes durant els exercicis de camp, simulant exercicis operatius i realitzant un examen escrit seguint les directrius establertes per l’A3. També es va tenir en compte la resposta de rescat d’allaus, la selecció de rutes i la gestió del grup.
Es va celebrar una única edició del curs formatiu que va tenir lloc del 17 al 22 de març a Tavascan. Els participants van haver d’acreditar que eren professionals de la indústria de les allaus (guia, instructor, pister, formador …) i van haver de cursar formacions prèvies relacionades (STA1, STA2, CAG1, etc.) ja que el nivell era tècnicament alt.
El curs PRO1 va arribar a Europa de la mà de l’empresa catalana Mountain Faces S.L. amb el professional Txema Arteta al capdavant de la mateixa. Arteta és la segona vegada que coordina la formació de Chago Rodriguez a Espanya, ja que al 2016 va impartir un curs de PROAVI a la Val d’Aran. Mountain Faces SL és una empresa formada per tècnics en allaus amb àmplia formació i experiència en el món de la neu que ofereix serveis de predicció d’allaus, desencadenament artificial, disseny de protocols de seguretat, cartografia d’allaus, formació en nivologia i manteniment d’estacions nivometeorològiques.