Guies Vall Fosca organitza durant la temporada d’hivern diverses sortides interpretatives guiades en raquetes de neu per la zona del Pirineu català.per a explicar com les allaus modelen el paisatge.
És una activitat dirigida a tots els públics, l’itinerari dels quals no comporta cap dificultat tècnica. Al llarg del recorregut, el nivòleg explica al grup les peculiaritats del mantell nival. Per a això, es mostren les eines que utilitzen els tècnics en la presa de preses de dades. Amb aquests treballs d’observació s’obtenen dades que després es traslladen als equips de predicció els qui elaboraran el butlletí de perill d’allaus.
Estudiant la neu
Des de fa més d’una dècada, els tècnics de Guies Vall Fosca realitzen durant l’època hivernal aquests estudis que són crucials no sols per a preveeu el perill d’allaus sinó les reserves d’aigua que hi ha al Pirineu.
Durant la sortida, es donen pinzellades sobre aspectes de seguretat a tenir en compte en les sortides hivernals, així com els falsos mites entorn de la muntanya i la circulació en època d’hivern. Els participants podran observar els cristalls de neu a través de les lupes dels tècnics i aprendre sobre l’apassionant món de la neu. Si us queden ganes d’aprendre més sobre això us recomanem els nostres cursos de seguretat.
Els cursos estan impartits per professorat de l’associació ACNA i els de nivell STA2 per membres de l’American Avalanche Association.
Col·laborant amb el Geoparc
D’aquesta manera Guies Vall Fosca se suma a la promoció del Geoparc Mundial de la UNESCO Conca de Tremp- Montsec en la promoció d’activitats turístiques sostenibles i innovadores a través d’un cicle d’activitats mensual amb lliuraments trimestrals. El primer lliurament recull les activitats d’hivern. La iniciativa es titula “Gaudeix el Geoparc” i vol donar a conèixer els valors del territori promocionant les empreses locals.
Des de fa més d’una dècada, els tècnics de Guies Vall Fosca realitzen durant l’època hivernal aquests estudis que són crucials no sols per a preveer el perill d’allaus sinó les reserves d’aigua que hi ha al Pirineu.
Duarnte la sortida, es donen pinzellades sobre aspectes de seguretat a tenir en compte en les sortides hivernales, així com els falsos mites entorn de la muntanya i la circulació en època d’hivern. Els participants podran observar els cristalls de neu a través de les lupes dels tècnics i aprendre sobre l’apassionant món de la neu. Si us queden ganes d’aprendre més sobre això us recomanem els nostres cursos de seguretat.
Els cursos estámn impartits per professorat de l’associació ACNA i els de nivell STA2 per membres de la AA