Situat al cor del congost de Collegats, banyat per les aigües del Noguera Pallaresa, de parets calcàries i travertins, neix el Barranc de l’Infern. Un dels barrancs més mítics dels dos Pallars i de tota Catalunya.
Des de la nostra oficina arribem a l’inici de l’aproximació en 5 minuts amb cotxe. Tot seguit, travessarem el riu (bé en tirolina o creuant el Noguera) per començar la pujada fins a la pista de muntanya que arriba del Coll de la Creu. Allà baixem al barranc on començarem el descens.
Comencem amb un ràpel per començar a agafar el to i preparar-nos pel que vindrà; el forat de l’infern. Un ràpel vertical preciós de 25 m, que s’endinsa en una cova natural on només es beuen clarianes en algun moment del dia, quan la llum s’escola per les entrades superiors.
Arribarem a l’interior de la cova on hi ha una surgència d’aigua. És obligat observar les parets i les formacions calcàries, la màgia del lloc.
Continuarem amb el barranc, aixecant el cap per veure tot el ventall de colors rogencs, grisosos propis de la roca. Avançarem per una zona més tranquil·la on trobem un petit jardinet amb antigues falgueres, orella de l’ós,… Ens trobarem amb el tobogan de la Pera, un lloc inesperat però molt divertit.

Arribant ja al final del barranc, els més valents (i sempre que el cabal del riu ho permeti), es podran llençar d’un roc de 8 m d’alçada al riu, per així deixar-se portar, tranquil·lament amb l’ajuda del Noguera Pallaressa, fins a la sortida.

El Barranc de l’Infern és el que una bona experiència mereix: un barranc complet, molt visual, atractiu, amb acció, dinàmic,… Tot això a tan sols 5 minuts de la nostra oficina!