logo_parc
Guies Vall Fosca és membre de l’Associació de Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Aiximateix formem part del programa CAMINS VIUS impulsat per IDAPA amb el suport del Parc.

La nostra ubicació ens permet poder treballar 3 de les 4 entrades del Parc: per la Vall de Boí, Espot i la Vall Fosca. Descobrir el parc caminant per senders de dificultat baixa o moderada a un ritme tranquil, tot fent parades per escoltar les explicacions dels nostres guies interpretadors és una bona experiència. El nostre catàleg d’activitat dins el parc es programa tant a l’estiu com a l’hivern on el descobrim a través de les raquetes de neu.

RUTES ESTIU-TARDOR

Ruta dels mamífers

L'isard, l'ermini, la marmota, la daina...

Durant la sortida es mostra com es realitza la recerca d’indicis d’aquests animals als nostres boscos i al mateix temps es descobreix la riquesa de l’espai on viuen. Una experiència molt bonica adreçada a tota la família i especialment als amant de la natura.

PREU DE L’ACTIVITAT: 35€
Sessions grupals de mínim 6 persones

Coneixes els ossos del Pirineu?

Descobreix el programa PIROSLIFE

Sortida interpretada que pretén sensibiltzar sobre la importància de la conservació de l’os bru al Pirineu i el seu hàbitat. Us explicarem quines són les accions de conservació i els protocols de conservació que es prenen pel seu seguiment

PREU DE L’ACTIVITAT: 35€
Sessions grupals de mínim 6 persones

Els Estanys de la Vall Fosca

Observa 18 dels 32 llacs

Ruta d’alta muntanya en la qual podrem observar 18 dels 32 llacs que coronen la Vall Fosca. Durant el recorregut podrem veure vestigis del passat i conèixer com els treballadors de principi del segle XX van aconseguir un patrimoni del qual encara gaudim.

PREU DE L’ACTIVITAT: 40€
Sessions grupals de mínim 6 persones

La Força de l'Aigua

Experiència familiar per grans i petits

L’experiència anomenada la Força de l’Aigua ens permet descobrir un bell paradís amagat en els cims de la Vall Fosca. Recorrerem per veure i sentir les aventures i peripècies dels treballadors que a l’inici del segle XX van haver d’afrontar dures condicions per crear la primera central hidroelèctrica de Catalunya.

PREU DE L’ACTIVITAT: 35€
Sessions grupals de mínim 6 persones

Aigüestortes i Estany Llong

Una de les rutes clàssiques del Parc

El valor afegit d’un guia aporta una nova descoberta a una de les rutes clàssiques del Parc. Ampli i heterogeni ventall de coneixements aplicats al medi natural: cultura, fauna, flora, ecosistemes, patrimoni, paleontologia, etc.

PREU DE L’ACTIVITAT: 35€
Sessions grupals de mínim 6 persones

Anem al Port

Travessa a peu de Capdella al Port de Rus

Proposta d’ecoturisme dins del Parc Nacional que forma part del projecte de recuperació de camins antics CAMINS VIUS. Un dels camins tradicionals més importants dels Pirineus, que comunicava la conca de Tremp i la Vall Fosca amb la vall de Boí i l’Alta Ribagorça.