Ecoturisme Actiu en raquetes de neu, tot un mon per descobrir

Des de desembre fins abril

Ecoturisme Actiu és el nou format que hem dissenyat per a les sortides en raquetes de neu. L’escenari del Parc Nacional i els Pirineus en general ens permeten viure multitud d’experiències durant l’hivern, sent les raquetes de neu una molt bona opció per descobrir aquesta meravella de la nostra geografia
El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és un dels catorze parcs nacionals de l’Estat espanyol i l’únic existent a Catalunya. Situat en el cor dels Pirineus, juntament amb els parcs d’Ordesa y Monte Perdido i el dels Pirineus Francesos, és una excel·lent representació dels principals ecosistemes que
podem descobrir a l’alta muntanya catalana.

L’accés habitual al cor del parc es fa per les dues entrades històriques: Espot (Pallars Sobirà) i Boí (Alta Ribagorça).En ambdues entrades organitzem sortides en raquetes de neu, sent el nostre punt de trobada les Cases del Parc.Ecoturisme Actiu en raquetes de neu no és una sortida convencional. La seva diferència radica en el nostre guia, Txema Arteta, expert en nivologia i predicció d’allaus amb formació internacional i membre de l’American Association Avalanche. Aquesta característica fa que l’excursió guanyi en intensitat ja que a l’avançar pel bosc, les valls glacials o els estanys nevats anirem aprenent quin tipus de neu hi ha, com el vent transforma el paisatge, com percebem els senyals d’alerta , desmentirem fals mites sobre la muntanya i un munt de més curiositats.

Una introducció al món de la neu en entorns verges. Aprendrem a preparar una sortida des del principi: plantejar el recorregut sobre el mapa; interpretar un butlletí, habituar els nostres sentits als senyals que anirem desxifrant al llarg de la sortida gaudint de la bellesa que ofereix el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici/ Parc Natural de l’Alt Pirineu. Inclou lloguer de raquetes i material de seguretat en cas necessari. L’activitat haurà de confirmar-se 48 hores abans de la cita. El mínim de persones serà de 4. En cas de no arribar al nombre es valorarà la realització de la mateixa.

Els nostres guies són nivòlegs experts en predicció d’allaus amb una llarga trajectòria professional i membres docents d’ ACNA (Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus). Sortides per l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d’Aran.

El nostre treball es basa en un respecte a la preservació, l’apreciació del mitjà (tant natural com a cultural) pel que no treballem amb grups massificats. El nostre tracte és proper, només així podem sensibilitzar als nostres participants de la importància del nostre entorn.

PREU:

Preu del guiatge: 50€/persona (IVA inclòs).

* Grup mínim necessari per realitzar l’activitat: 4 persones.

El preu del guiatge inclou el lloguer del material (raquetes/bastons),la preparació de la ruta, la realització de la ruta guiada (guia de muntanya titulat) i l’assegurança d’accidents per a activitats realitzades en el mitjà natural.

MATERIAL RECOMENAT
  • Roba i calçat de muntanya
  • Jaqueta/ roba d’abric
  • Motxilla
  • Pícnic i aigua
  • Ulleres de sol
  • Crema protectora